Araç takip sistemi genel özelliklerini inceleyelim!


Gps takip için gerekli olan 2 uydu iken alınan verilerin doğruluğu ve enlem, boylam, yükseklik gibi ayrıntıların daha duyarlı biçimde alınarak doğruluk oranlarının arttırılması için uydu sayısının daha fazla olması gerekmektedir. Uydu sayısı fazlalaştırıldığında bununla birlikte veriye erişim hızının da artması gerekmektedir. İşte tam bu noktada devreye agps yani assisted gps olarak bilinen yardımlı gps girmektedir.

gps takip sistemi

Agps teknolojisi önce gsm şirketlerinin baz istasyonlarını gprs ile bularak buradan uydulara bağlanmakta ve uydu bağlantısı sağlandıktan sonra gprs modülü kapatılmaktadır.Agps sayesinde yerel baz istasyonları üzerinden uyduların belirlenmesi daha kısa sürmekte ve hata payı azaltılmaktadır.

Gps takip cihazı; araç takip sistemi içerisinde kullanılacağı zaman hem gps hem de gprs teknolojileri birlikte kullanılmaktadır.Araç takip cihazı gprs özelliği için m2m data hattı (içerisinde sadece internet barındıran makinadan makinaya bağlantı kurulabilen sim kart benzeri veri hatları kullanılmaktadır.)

Araç takip cihazı ile gps modülü, M2M data hattı ile gprs modülü kullanılarak alınan veriler ilgili sunuculara aktarılır.Gps takip cihazı ile veri aktarma hızı kullanılan gps takip cihazı marka ve modeline göre değişiklik göstermekle birlikte oldukça hızlıdır.Sunuculara aktarılar veriler talebe göre hız, detaylı rota, güvenli alan dışı kullanım gibi bilgilere ve raporlara dönüştürülerek kullanıcıların web tabanlı veya uygulama tabanlı kendi kişisel portallarına yönlendirilir.

Araç takip sistemi; gps cihazı, m2m data hattı, yazılım ve güncel harita gibi bileşenlerden oluşan bir sistemler bütünüdür.Bu bileşenlerden birinin eksik olması gps takip sistemi kullanılmasını engelleyecektir.Araç takip sistemi maksimum oranda fayda sağlanabilmesi için bu unsurların verimliliklerinin de yüksek olması gerekir.Örneğin kullanılan cihaz için konuşacak olursak cihazın üretildiği ülkeden çok gps modülünün sağlamlığı daha önemlidir.Kullanılan m2m data hattı için seçim yaparken bulunulan yerde veya gps cihazının kullanılacağı yerdeki internet erişimi çok önemlidir. Araç takip sistemi kullanırken ise hangi verilerin ne sıklıkta işlenerek bizim erişimimize sunulduğu konusunda önceden bilgi sahibi olmakta fayda vardır. Araç takip sistemi kullanırken faydalanacağımız haritanın güncelliği de takip ettiğimiz her ne ise konumunun doğru ve güncel olarak belirlenmesini sağlayacaktır.

Bu gönderiyi paylaşın

Yorum Bırakın...