Araç takip sistemi fiyatları etki eden faktörler;

Araç takip sistemlerinin kullanılabilmesi için gerekli olan bileşenleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

1)Araç Takip Cihazı:

Araç takip sistemi fiyatları araştırılırken, takibini yapmayı düşündüğümüz araç, nesne, kişi yada tekne her ne ise öncelikli olarak bu amaçla kullanabileceğimiz gerek dahili bataryalı gerekse çalışma enerjisi için aküden yardım alacak olan gps takip cihazını seçmeliyiz. İthal ya da yerli önemli olan araç takip firmasının ürününe ne kadar garanti verdiği ve garanti şartlarıdır aslında.

gps takip sistemi

2)M2M Data Hattı:

Araç takip sistemi fiyatları için diğer etkenlerden biri de ; Kullanacağımız cihazda gps modülünün yanında gprs özelliğinden yararlanmamızı sağlayarak alınan verilerin doğruluğunu arttırma amacıyla kullanacağımız bir m2m data hattı operatörü seçimi yapılmalıdır.4.5G olayına girdiğimiz bu günlerde m2m veri hattı seçimi için reklamların büyüsüne kapılmayıp gerçekten makul olan ve kullanımından yarar sağlayabileceğimiz bir data hattı seçmekte fayda var.Düşünsenize normal konuşma yapmak istediğimizde bile hat kesintisiyle karşılaştığımız bir operatörden veriyi ne derece hızlı ve doğru olarak alabiliriz?Önerilen, pahalı olmasına rağmen Turkcell m2m veri hattıdır. Turkcell data hatlarında kopma yaşansa bile veri alınımın tekrar başlaması çok kısa sürmektedir.

3)Yazılım:

Birçok firma araç takip sistemi fiyatları için son günlerde araç takip ve gps cihazları için yazılım ürettiğini söyleyerek gps piyasasına girmektedir.Ne var bunda iki kod yaz cihaza çalışsın!Ne yazıkki bu kadar basit olmuyor. Öncelikli olarak kullanılan cihaz sadece araç takip değil aynı zamanda agps ve gprs fonksiyonunu da kullanıyor, cihazdan alınan veriler hızlı erişimi de düşünürsek günde ortalama 1500 adet konum bilgisi, gelen tamamlanmamış sinyalleri saymıyorum bile!İşte alınan bu verilerin bir sunucu da muhafaza edilip işlenerek istenilen bilgilere (hız, kilometre, detaylı rota vb.) dönüştürülmesini sağlamak da ayrı bir meziyet.Seçeceğiniz yazılım firması gps cihazından ne aralıklarla veri alıyor ve bu veriyi ne kadar sürede işliyor, işte bu seçim gerçekten önemlidir

4) Harita:

Google, Tomtom, OSM, garmin, başarsoft gibi birçok harita sağlayıcısı var. Her biri öncelikle bulundukları ülkeler için elemanlarını sahaya gönderip gerekli haritalandırmayı yapıyor ve değişen cadde ve alan isimlerini güncelliyor.Bu işi Türkiye'de layıkıyla yapmaya çalışan Başarsoft firması olarak görünüyor.Haritaları güncelliklerini karşılaştırdığınızda zaten aradaki detayları da fark etme imkanınız olacaktır

Yukarı da anlatıldığı gibi araç takip sistemi fiyatları birçok etkenden oluşmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte çağa ayak uydurmak ve şirketinize katkıda bulunabilecek firmalarla çalışmak siz ve şirketinizin geleceği için çok önemli rol oynamaktadır. Önemli olan cihazı satın aldıktan sonra da alacağınız hizmetin kalitesi ve hizmet aldığınız şirkete istediğiniz zaman ulaşabilmenizdir.Araç takip sistemi fiyatları araştırması yaparken kaliteli hizmetin de aranması gerekir.

Bu gönderiyi paylaşın

Yorum Bırakın...